Valamint miért is fogtam bele egy sportruházati márka építésébe?

Mindennap teszed a dolgod, ahogyan Mindenki. Tanult mintákkal, sémákkal, örömmel, szerzett tapasztalatokkal vagy sikerrel, kudarccal. Szóval mindennap tanulsz. Amit vagy tudatosan teszel, vagy esetleg megszokásból. Ezt megint Te csinálod, Te döntöd el, Te érzed.De érzed?

Igen, én éreztem. Éreztem mi az, amiben otthonosan mozgok, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy nem is élveztem, de csináltam. Sírtam, nevettem. Figyeltem magam mire hogyan reagálok. Mi az, ami kiborít, ami megelégedéssel tölt, töltött el. Szóval figyeltem magam. Ebben az állapotban láttam meg azt, amit nagyon szeretek, vagy azt, hogy kik vesznek körül, milyen csapathoz tartozom, kikkel érzem jól magam? Vagy nem, de azt tudtam milyen szeretnék lenni. Mi a célom? Ki szeretnék lenni? Mi érdekel? Mi az, ami szembe jön velem? Nem csak egyszer, hanem amivel többször is találkoztam. Amire többször is felkértek, de mindig nemet mondtam.

Gyűjtöttem az információkat, sokat olvastam, beszélgettem, főleg olyan emberekkel, aki szeretnék lenni, vagy legalábbis azt gondoltam, hogy szeretnék lenni. Akár örömmel, megelégedéssel töltött el, akár nem. Ezt mind láttam. Sokszor fel akartam adni, de tovább tudtam menni. Felfigyeltem arra, hogy mit tanultam, hogy hogyan lettem edző, mert igen nem ezt terveztem.

De kiválasztottak már 33 évvel ezelőtt, hogy tartsak edzéseket. Elvállaltam. Nem tudtam mit vállalok, de lekötötte a szabadidőmet, és persze sportoltam is ez által. Ami a testnevelés szak elvégzése után nagyon is jól esett. Ezek után termeket béreltem ahol főleg szülőknek gimnasztikát, majd később egy új irányzatból adódóan aerobik órákat tartottam. Volt, hogy nagyon elfáradtam, és igen volt, hogy jól éreztem magam. Minden volt. De mindig volt, ami újból erőt adott. Észrevettem, hogy mindig van lehetőségem.

Ezen az úton haladva telt el 33 év, ami alatt bölcsességre tettem szert, ami idő alatt most már tudom, ki vagyok valójában. Amikor erre ráébredtem, szó szerint arra az üzenetre, gondolatra ébredtem, hogy sport és szabadidő ruházat. De a továbbiakról, hogyan lett a márkanevem VIVAE egy következő cikkben legyen szó.